csütörtök, november 20, 2008

Megmozdul a parton a víz...

Lehet többen arra gondoltatok, hogy minket is elvitt az áradat, hiszen semmi életjelt nem adtam magunkról (legalább is itt a blogon) már július óta. Hála az Úrnak, hogy jól vagyunk mi is itt Hétfalu vidékén és a szüleim is Sarmaságon. Az árvíz óta már sokszor kisütöt a nap Sarmaság fölött és a nagy víznek már a nyomát is alig látni. A szülei házunk táján már nem az a látvány fogadott, mint a legutóbbi bejegyzésemhez csatolt képen látható. A szemét, iszap és a fölforgatott bútrok helyett frissen meszelt, felújított lakásba fogadtak a szüleim. Édesanyám is megvígasztalódott és már nem a múltan tűnődött. Mindebből azt a tanulságot vontam le, hogy Isten kegyelmének és szeretetének a napsugara meg tudja újítani azon testvéreinket is, akiket a bűn teljesen elárasztott és életük Krisztus illata helyett a halál bűzét árasztja. Az életük tele van világi hordalékkal, zürzavar és kétségbeesés jellemzi őket. Mig írom e sorokat eszembe jutnak ilyen emberek a rokoni körömből, az ismerőseim közül és imádkozom értük "Úram, a te kegyelmed megújító hatalmával vedd körül őket. Könyörülj meg rajtuk, hogy az életük ismét rád mutasson!" Két ének viszhangzik a szívemben: "Mentsd aki elmerűl, óvd aki pusztul..." valamint "Messzi tájról hallatszik az üzenet, jöjjetej, jöjjetek. Bűnmocsárban sűllyedező lelkeket metsetek, mentsetek..." Bárcsak alkalmas eszközök lehetnénk Isten kezében, akiket használhat ilyen elesett tesvéreink megmentésében.

Július óta sok minden történt velünk. Egy néhányat említek meg csak.

Miután Mike József testvérem családjával elköltözött Belényesbe, engem bíztak meg a Brassói gyülekezet és körzet ügykezelésével addig míg új lelipásztort hívnak. Ez a megbízás kibővítette a munkakörömet és igy több a tennivaló. De szeretném, ha ez több imával is párosulna, mert igy több mindent kell megbeszélni Istennel. Szeretném ezt a megbízatást is kellő alázattal és felelősségteljesen végezni. Kérlek imádkozzatok értem és a Brassói Gyülekezetért, hogy felismerjük Isten vezetését a lelkipásztor kérdésben.

Az Úr rendelt egy másik autót, amiét nagyon hálásak vagyunk: Volkswagen Passat-Kombi, 1994-es évjáratú. Isten felhasznált egy családot (innen Erdélyből), hogy ezt az autót megvegyék nekünk, hogy hatékonyabban tudjuk végezni a misszió munkát. A 31 éves Dacia-ért is hálásak voltunk, de ezért a kocsiért talán szavakban nem is tudjuk kifejezni hálánkat. A Reménység Csoport tagjai is folyamatosan imádkoztak egy jobb autóért. Az imájukra ez az autó a felelet.Az Úr áldja meg az adományozó családot (nevet nem említhetek), és az ő imájukat is hallgasa meg, amikor kéréseikkel hozzá fordúlnak.

A Reménység Csoporttal és a Pürkereci Gyülekezet tagjaival augusztus 29-31 között Sinaian voltunk egy közösségápoló hétvégén. Valaki ideadta a panzióját. Áldott alkalmunk volt.



Ohana Panzió - Sinaia

Együtt a hegyen

November 9-én ismét megmozdúlt a víz Barssóban. A Reménység Csoport egyik tagja, Váncsa Gyöngyi tett vallást a hitéről a bemerítés vizében. Szívből és átéléssel énekelt "Ha nincs is társam követem mégis őt...", mert ez esetben nem volt társa. De hisszük, hogy Isten tovább folytatja szabadító munkáját itt Hétfalu vídékén, és lesz társa.

Ottó, Váncsa Gyöngyi és ifj. Veress Ernő

A hétfalusi barátkozók csoportja

Ifj. Veress Ernő testvérünk szolgált úgy délelőtt mint délután. A Hétfalu vídékéről érkezett barátkozókkal valamint a Reménység Csoport tagjaival közös ebédünk volt az imaház kistermében. Áldott lgyen az Úr neve ezért a csodálatos napért.
Majd folytatom a a beszámolókat. Igyekszem ezután rendszeresen írni. Remélem sikerülni is fog.