szerda, április 09, 2008

"Jézus, Mester könyörülj rajtunk!..."

Az este Isten láthatóan munkálkodott az evangélizációs istentiszteleten. János Csaba testvérem a Lk 17,11-19 alapján hirdette az örömüzenetet. "Van lehetőség kigyógyulni a bűn leprájából, ha kiáltunk Jézushoz..." Palit (akiről még irtam - mozgássérült) is elvittük az összejövetelre. Ő először volt a pürkereczi imaházban. Meg is ragadta a lehetőséget és kiáltott Jézushoz. Jelezte, hogy ő is akar gyógyulni és visszamaradtunk vele imádkozni. Elmodta imában az Úrnak, hogy szabadulni szeretne. Csaba testvérem imája után még többen imádkoztak Paliért, a Reménység Csoport tagjai közül is. Az Úr adja, hogy az esti döntés igazi pálfordulatot eredményezzen Pali életében.
Én külön hálát adtam az Úrnak, hogy eljött az a személy, akiért imádkoztam és meghívtam. Egy fiatalemberről van szó. Az Úr őt is megérintette és hangosan is imádkozott. Őszinte, bűnbánó imája volt. Csodálatos a mi Istenünk. Ismét megtapasztaltam az imameghallgatást. Az Úr válaszol az imáinkra, ezért kérjünk konkrét dolgokat tőle. Már csak ezért megérte ezt az evangélizációs hetet megszervezni. De hiszem, hogy az Úr a következő estéken is fog munkálkodni - áldott legyen az Ő neve!
Ma este Kiss Zoltán tv., a sepsziszentgyörgyi gyülekezet és körzet lelkipásztora fogja hirdetni az igét. Imádkozzunk érte és az ige hallgatókért.