hétfő, március 31, 2008

Szülinap, csendesnap, vasárnap...

Péntek

Pénteken Jakab Ildikónak ünnepeltük a születésnapját. Csak Pali hiányzott a csoportunkból, hiszen a kórházban volt. Jó volt együtt lenni. Megosztottuk egymással, hogy ki milyen személyes üzenetet kapott az Úrtól a húsvéti ünnepen. Miután elfogyasztotuk a finom ebédet tovább beszélgettünk és énekeltünk. A végén, miután mindenki emlitett két-három imatémát, mindenki imádkozott a jobb oldalánál ülő személyért és az ünnepeltért, Ildikóért. Gyöngyi megosztotta a csoportal, hogy az idén szeretne bemerítkezni.

Jakab Ildikó, az ünnepelt

Beszélgetés
Szombat

Palit szombaton kiengedték a kórházból. Az első kezeléssorozat befejeződött. Most csak perfúziókat kapott. Ezzel azt próbálták elérni, hogy a rákos sejtek összehúzódjanak. Három hét múlva kell ismét visszamenjen, amikor sugarazni fogják. Igy próbálják megölni a rákos sejteket. Imádkozzunk Paliért, hogy megtapasztalja Isten gyógyító halatmát, de főleg megmentő és szabadító erejében.
Szombat reggel a Hargita Táborba utaztunk a csládunkal és még három négyfalusi barátkozóval (Ildikó, Enikő és Ilona néni). Nekem is, mint férfinak jó volt elcsendesendi a testvérnőkkel. Én is meghallgattam az EBNSz tevékenységével kapcsolatos beszámolókat. Az előadáson és a fórumbeszélgetésen is részt vettem, amit Budai Evódia vezetett. Az Úr segítsen testvérnőinknek az élet kihívásaihoz mindig helyesen viszonyulni és az Ő bölcsességével tudjanak különbséget tenni a kisértés és a kihívás között.


A Nőszövetség zászlója




Ildikó, Enikő és Ilona néni a Hargitán

Benike, amint utaztunk a Tábor felé sokat emlegette a trambulint. Már alig várta, hogy megérkezzük és szökhessen. Szökött is akkorákat... Igaz, hogz volt már ideje begyakorolni a tavaly és tavaly előtt, amikor a Reménység Csoporttal táboroztunk. Rodé csak velem mert ugrani, egyedül még nem.


Beni a trambulinon


Vasárnap

Vasárnap délelőtt Brassóban szolgáltam Mike József testvéremmel. Ő vezette az idősek csoportjában a bibliaórát, én igehirdetéssel szolgáltam. A Róm 6 alapján megvizsgáltuk, hogy miként lehetünk még inkább eggyek Krisztussal, az ő feltámadásának hasonlóságában: - ha tudjuk, hogy a mi óemberünk megfeszittetett, - ha nem szolgálunk többé a bűnöknek, - ha azt tartjuk magunkról, hogy meghaltunk a bűnnek, de élünk Istennek, -ha tagjainkat nem adjuk oda a bűn szolgálatára, hanem az igazság fegyvereiként az Istennek, - ha szívünk szerint engedelmeskedünk a tanításnak.

Délután Pürkereczen, este pedig Négyfaluban szolgáltam. Krisztus testéhez, a gyülekezethez való csatlakozás fontosságáról beszélgettünk a barátkozókkal. A 1Kor 12-ből olvastam igét, ahol világosan kiderül, hogy Isten határozza meg a tagok milyenségét, helyét és szerepét (funkcióját). Bárcsak megtalálnák ezek a vágyakozó lelkek is helyüket Kisztus testében, a gyülekezetben.


Hétfő délután 4 órára Szentgyörgyre utaztam. A Liga Bibliei képviselőivel, Tiriac Ștefan és Victor Sainiuc testvérrel találkoztunk azok, akiket támogatnak a gyülekezet plántálásban. A szentgyörgyi imaház kistermében voltunk együtt. Victor tv. a változtatás fontosságáról beszélt. Megvizsgáltuk közösen, hogy Jézus szolgálata alatt milyen változtatásokat végzett és hozott az akkori világban. Tiriac tv. az új és alkalmas vezetők képzésének a fontosságáról beszélt. Még egy találkozásunk lesz velük áprilisban és lejár a 2 éves partneri kapcsolat. De milyen jó, hogy missziómunka fő támogatója az Úr, és a vele való partneri kapcsolat soha nem jár le.


Az asztal végénél Țiriac (balról) és Sainiuc tv. (jobb oldalt)

Figyelmes tanulók


Imatémák

A jövő héten Pürkereczen evangélizációs hetet tartunk. Kérlek imádkozzatok ezért a hétért, az igehirdetőkért, a hallgatókért.

Jakab Ildikó műtétre készül ismét Vásárhelyre. A Reménység Csoport többi tagjai ismét gyűjtünk pénzt, hogy segítsünk Ildikónak a műtét költségeinek a fedezésében. Majd Palikának is szeretnénk gyűjteni, így próbáljuk gyakorlati módon is kifejezni feléjük, hogy szeretjük őket. A missziónk jelmondata erre ösztönöz bennünket: SZERESS ÉS SZOLGÁLJ!

Imádkozzatok, hogy az Úr rendeljen egy megfelelő telket itt Négyfaluban, és rendelje ki a szükséges pénzösszeget annak a megvásárlására. Szeretnénk egy missziós házat építeni, amelynek az egyik felében gyülekezeti terem lenne, a mási felében pedig a mozgássérülteknek közösségi ház - Reménység Klub - működne.