péntek, április 25, 2008

Telekvásár. Meghalt a Pali édesapja.

A héten telek ügyben jártam. Találtam eladó földterületeket amire építeni lehetne, de sajnos ezek túl nagyok (3300, 5000, 10000 m2). A tulajdonosok olyan vevőt keresnek, akik az egész területet megveszik. Ami az árakat illeti, elég drágák a telkek errefelé - 38 Euro/m2 az alsó határ. Ez a város szélén van, ahol a forgalmi gyűrűt épitik. A tavaly ősszel még 15 Euro-ért lehetett telket venni eze a részen, most ugyanott már 40-60 Eurót kérnek. Várható, hogy rövid idő alatt még tovább emelkednek az árak, mert itt építik a kerülő utat. A városban a házak között 100-120 Euro/m2 a telkek ára.
Mindezt azért írtam le, hogy tájékoztassalak beneteket az itteni árakról és, hogy imádkozzatok értünk. Tudom, hogy az Úr tud rendelni egy megfelelő telket, amire aztán építhetünk egy Missziós Házat (kápolna, Reménység Klub mozgássérültekel és pásztori lakás). Ez az Úrtól kapott látásunknak a része.
Arra gondoltam, hogy valakivel össze kellene fogni, hogy megvehessünk egy földterületet. Egy keresztyén alapitvány (FAST - http://www.fastcharity.ro) vezetője, Daniel Hristea nyitott egy ilyen partneri kapcsolatra, hiszen ők is építkezni szeretnének. A hét folyamán ki is néztünk egy telket, ami 5000 m2 (20,83x237,58), be van táblázva és a papirok rendbe vannak. A tulajdonos 38 Eurot kér négyzetméteréért, ennél olcsóbban nem adja. Kb. három hónapon belül kellene kifizetni a teljes összeget a tulajdonosnak. Hát ez rengeteg pénz. A telket fel lehet osztani kissebb területekre. Kettőnknek együtt kb 3500 m2-re lenne szükségünk, 1500 m2-t (három házhelyet) majd később eladnánk és ebből visszafordulna egy része a befektetésnek. Ami a mi részünket illeti, a pénzt erre a célra felajánlott adományokból szeretnők összegyűjteni és esetleg kölcsönből, amit majd visszafizetnénk. Daniellel van egy közös külföldi partnerünk (akit sokan ismernek a Szövetségünkből), Angus Cleaver, aki vállalja, hogy az alapitványukon keresztül összegyűjti a szükséges pénzösszeget (adományt és kölcsönt) a telek megvásárlására.
Mindezt azért osztom meg veletek, hogy imádkozzatok értünk és kérlek írjátok le véleményeteket, tanácsotokat, megjegyzéseteket ezzel kapcsolatosan. Mi már másfél éve imádkozunk, hogy az Úr rendeljen telket, amire építhetünk. Mi itt béreljük a lakást is és az összejöveteli termet is. Vajon ezt az ajtót az Úr nyitja számunkra, vagy még várnunk kell? Az Úr vezetésére szeretnénk figyelni mindenben, aki sokszor szolgatársaink, testvéreink véleménye által jelenti ki akaratát. Köszönöm előre is imáitokat és véleményeteket.

Szerdán én tartottam a leckét a gyerek csoportnak. Egy új tanulmányt kezdtünk, mivel a Bandi sorozatot már befejeztük. Az új tanulmány címe: Ötösfogat (3 kötetes). Ezt is a Magyarországi Biblia Ligától kaptuk és szintén a Fülöp Program része.
A lecke tanítás végefele csengett a telefonom. Pali hívott fel, Tatrangból és közölte velem, hogy meghalt az édesapja. Elcsuklott a hangja és sírásra fakadt. Paliról már többször írtam a blogomon. Megpróbáltam vigasztalni és bátorítani. Édesapja ágyban fekvő beteg volt már évek óta. Nemrég újabb bénulás érte. Teljesen tehetetlen volt az utóbbi hetekben. Legtöbbet Pali rendezte a beteg édesapját. Isten úgy látta jónak, hogy elszólitsa erről a földről. Nekem volt lehetőségem, hogy egy párszor beszélgessek és imádkozzak Pali bácsival (78 éves volt). Elmondtam neki, hogy el kell készülni az Istennel való találkozásra.
Csütörtök délután elmentünk egy néhányan a Reménység Csoportból a gyászoló családhoz, hogy részvétünket fejezzük ki feléjük. Bátorítottuk Palit és idős édesanyját.
Pali és az együttérző Csoport tagok
Nekem volt lehetőségem, hogy egy néhány szót szólljak a jelenlevőkhöz és végül hangosan is imádkozzam. Pali elmondta, hogy nagyon félt, amikor arra gondolt, hogy hamarosan az édesapját el fogja veszíteni. De arról is beszámolt, hogy Isten az utolsó napokban felkészítette és megerősitette lekileg. Nem véletlen, hogy az evangélizációs hét is ebben a hónapban volt Pürkerecen, mert az Úr megszólitotta Palit és ilyen formában is készitette az újabb próbatételre. Hiszem, hogy Istennek terve van Palival és azt akarja, hogy gyermeke legyen.
Kérlek imádkozzatok ti is a gyászoló családért. A temetés ma lesz délután 4 órától lesz. Én el fogok menni és viszem a csoportunk azon tagjait, akik a tegnap nem jöhettek el. Az Úr vigasztaljon meg minden gyászolót!