péntek, március 28, 2008

Imakérések

A tegnap meglátogattam Palit (ő a Remégység Csoport egyik tagja Tatrangból), aki hétfő óta az onkológián van Brassóban. Az orvosok megkezték a kezelést, előbb perfúziót kap majd sugarazni fogják. A nyakára lett egy daganat (tumor), amit februárba Bukarestbe megműtöttek. A vizsgálatok kimutatták, hogy rákos daganat volt. Imádkozzunk Paliért, hogy e megpróbáltatás alatt átadja életét Kisztusnak. A tavaly ő is volt velünk a Hargitán és Isten megérintette, de még nem bízta rá teljesen az életét. Most már megszabadult a cigarettától, de lehet, hogy már későn (de még nem túl későn). A csoporttal sokat imádkoztunk ezért. Idős édesapja (több mint 80 éves), Pali bácsi, amint meghallotta a hírt, hogy a fia rákos, nagyon elkeseredett és a másik felére is lebénult. Ő ágyban fekszik már évek óta, de segítséggel még fel tudott ülni az ágy szélére, tolókocsiba lehetett ültetni, az egyik kezét tudta használni.

Pali az édesapjával

Most teljesen tehetetlenül fekszik az ágyban. Pali édesanyja bottal jár és neki is baj van a lábával és a hallásával, ő nem tudja rendezni férjét. Egy román családot fogadtak meg, hogy gondozza őket, mert nincs más gyerekük. Mig Pali otthon volt ő rendezte idős szüleit, pedig ő is két mankóval jár. Ezeket azért osztom meg veletek, hogy imádkozzatok ezért a családért. Ami rajtunk és a Csoportunkon áll, igyekszünk mindent megtenni értük, hogy megtapasztalják ők is Krisztus szeretetét, gyógyító -, bűnbocsátó -, üdvözítő hatalmát.

Ma ismét összegyülünk a Raménység csoporttal itt Négyfaluban. Jakab Ildikó ünnepli születésnapját. Mindjárt indulok Háromfaluba, hogy elhozzam az ottaniakat. Kérlek imádkozzatok ezért az alkalomért.

Holnap a Hargita Táborban Női Csendesnap lesz. Én is megyek a kocsimmal és viszek egy csoportot Négyfaluból. Imádkozzatok azért, hogy Isten munkálkodjon a barátkozók szívében és Isten szólítsa meg őket ott a hegyen. Azért is imádkozhattok, hogy az autómmal ne legyen semmi gond, hiszen 30 év után már gyakrabban adódhatnak problémák.


Most már mennem kell.
Köszönöm, hogy imádkoztok értünk!