szombat, március 22, 2008

Jézus él!

Áldott Feltámadási Ünnepet kívánok mindenkinek!


Ma a gyerekcsoportot elvittük az állatkertbe Brassóba. Nagyon élvezték a gyerekek, főleg Benike. Nagyon szereti az állatokat. Fülöp József és felesége, Dalma szervezték ezt a kiruccanást és fizették ennek a költségeit is. Áldja meg érte őket az Úr!


Délután megérkeztek kedves vendégeink is, Lakatos Tíbor családjával Zilahról. Nagyon jó beszélgetésünk volt. Holnap délután fognak tovább utazni, délelőtt együtt leszünk Brassóba az összejövetelen.


Végre van Internet a lakásunkban...

Nagyon vártam már, hogy végre bekössék az Internetet a lakásunkba. Nem jön, hogy elhiggyem, hogy itthonról írhatok. Ez egy imatémám volt, hogy az Úr tegye lehetővé számomra a az Internet csatlakozást és rendelje ki a hozzávalót. Istem meghallgatta az imámat, amiért nagyon hálás vagyok. ClickNet-tem van a Romtelecom-tól, 1Mbps, ADSL AST 330 USB modem. Meg vagyok elégedve a sebességgel. Mindez úgy valósulhatott meg, hogy a fix telefont is bekötöttük. Egyelőre egy éves bérletet köttem. Remélem, hogy ezután én is napi (vagy heti)renden leszek a napló vezetéssel és nem kell karácsonynál ragadnom a beszámolókkal. Amióta nem írtam, történt egy két dolog velünk. Ezekről nem egyszerre, hanem szerre szeretnék beszámolni a napi események mellett.

Ma Pürkereczen szolgáltam. Délelőtt az egész családdal voltunk, délután csak én mentem, viszont vittem a Reménység Csoportból Katica nénit (Négyfaluból), Gyöngyit - akit elhoztunk a délelőtti összejövetelről hozzánk -, valamint Irénkét a lányával. Irénke a tavaly merítkezett be, Gyöngyi az idén szeretne. Hála az Úrnak, hogy most már eldölt a szívében, hogy követi Jézust. Megtért és kérte a bemerítést is. Az Úr tartsa meg és erősítse a hitben. Áldásos alkalmaink voltak úgy délelőtt, mint délután. Én délután szolgáltam a Zsid 12,1-3; 13,12-14. - Jézus szenvedése és halála a hívő ember számára bátorítást, erőforrást, oltalmat, menedéket jelent. Biztosítja azt a hajtóerőt, amivel minden nehézségen, próbán, szenvedésen tuljuthat anélkül, hogy végleg megfáradna vagy elcsüggedne. Tudjuk, hogy mi itt e földön vándorok, jövevények vagyunk és legtöbbször ellenszélben kell repüljünk, ami kimerítő. A vadludakról kell tudni, hogy azért repülnek V alakban, hogy segítsék egymást a repülésben. A legelsőnek a legnehezebb, mert ő egyedül küzd a széllel és gravitációs erővel, ami lefele húzza. A többieknek sokkal könnyebb dolguk van, mert az előttük levő ludak szárnycsapkodásai felhajtó erőt képeznek számukra és ugyanakkor bizonyos mértékben védve vannak az ellenszéltől. Azt olvastam, hogy V alakban repülve az egész csapat legkevesebb 71%-kal hosszab utat tud megtenni, mintha az egyes madarak egyedül repülnének. Amikor egy lúd kiesik a V alakból, hirtelen úgy érzi, mintha mázsás súly húzná lefelé és iparkodik, hogy gyorsan visszatérjen a csapathoz. Amikor egy lúd elfárad a V csúcsán, hátrarepül megpihenni, és egy másik veszi át a vezetést. Amikor egy lúd megbetegszik, 2 másik is lemarad vele a V alakból és követik, hogy védelmet nyúthassanak számára. Ha annyira legyengült, hogy le kell szllálnia, a másik kettő is leszál és ott vannak mellete mig megerősödik és folytathatja útját, vagy míg meg nem hal. Milyen sokat tanulhatunk a vadludaktól. A gyülekezet feje maga Krisztus, és Ő emberré lett értük. Leszált erre a bűnös födre miattunk és szenvedése, halála és nem utolsó sorban a feltámadása által biztosítja azt az erőt, amivel végül minden akadájt leküzdve a benne hívők megérkezhetnek az égi hazába. "Mert a keresztről szóló beszéd bolondság ugyan azoknak, akik elvesznek, de nekünk, akik üdvözülünk, Istennek ereje" (1Kor 1,18). Ez az erő emel és visz bennünke a cél felé. Hála érte!