csütörtök, április 10, 2008

Sikeres vizsga Bandi-ból

A tegnak délután 4-től meg volt tartva a gyerekklub a lakásunkban. A nagy csoport tagjai vizsgáztak. Befejeztek egy három kötetes bibliatanulmányt, a Bandi sorozatot(a Biblia Liga-tól). A teszt, amit ki kellett töltsenek a 3. kötet anyagát foglalta össze. Fülöp Dalma készítette és javította ez esetben is a teszteket. Míg ezt a tanulmányt végezték a gyerekek (tinik), a Bibliát is megtanulták forgatni. Minden alkalommal hozták magukkal a Bandi füzetet és a Bibliájukat, amit tőlunk kaptak és sorra felolvastak belőlük. Bárcsak úgy megszoknák és megszeretnék ezt a gyakorlatot, hogy otthon is olvasnák rendszeresen a Bibliát. A vizsgán mindenki sikeresen átmen és jutalmakat is kaptak. Ezen kívűl, a magyaroszági Biblia Liga által kiadott hivatalos Oklevelt is átvehették, amely évek multával is emlékeztetni fogja őket a Bandi sorozatra, a gyerekklubbra és nem utosló sorban Isten Igéjére, amit szorgalmasan tanulmányoztak. Az Úr áldja meg őket, hogy az elhintett igemag kikeljen a szívükben és gyümölcsöt teremjen.


A nagycsoport és a kiscsoport együtt

A tegnak a Katica néni kertjében is dolgoztam egy keveset. Előkészítettem a kertet az ásásra és veteményezésre, amire a jövőhéten kerül sor.

Este Pürkereczre mentük az evangélizációs istentiszteletre. Rajtam kívűl még öten jöttek Négyfaluból a Daciaval. Azzal a hittel idultam útnak, hogy nem találkozunk rendőrrel. Az történt, hogy indulás előtt felhívott Ilus néni, hogy ő is szerene jönni a barátnőjével. Hát nem utasítottam vissza őket. Az Úr megőrzött, nem állított meg a rendőr. Kiss Zoltán tv. hirdette az igét a Jónás 1. és 2. része alapján. Szó volt az (1) Isten szavával engedetlen emberről, (2) a nyomoruságba jutott emberről, (3) az Isten felé forduló emberről és végül (4) a megszabadult emberről. A végén felkérés volt, hogy akik szeretnének felkiáltani szabadulásért, jelezzék. Volt aki fölemelte a kezét. Zoltán testvér imádkozott és közbenjárt a szabadulni vágyókért. Haza fele az úton többen is mondták a négyfalusiak közül, hogy nagyon megérte, hogy eljöttek, mert az Úr szólott hozzájuk. Áldja meg az Úr az ő igéjét és gyümölcsöztesse.

Ma este nem lesz vendég szolgálattevő, én fogom az igét hirdetni. Kérlek imádkozzatok értem. Szeretnék használható eszköz lenni az Úr kezében. A ti imáitok sokat jelentenek, ha Áron és Húrként mellettem lesztek.
Úram add, hogy győzzön az evangélium még sok hétfalusi csángó életében, Ámen.